Schrijf dat verhaal!

Deze schrijfweek op landgoed L’Huis Préau in de Franse Bourgogne, is bedoeld voor mensen die proza of non-fictie willen gaan schrijven of die dat al doen. De week is voor (aspirant) schrijvers die willen loskomen van hun routine en die de lezer met hun verhalen bij de kladden willen grijpen.

Door van der Wiele, gecertificeerd docent creatief schrijven, begint de dag met associatie- en schrijfoefeningen. Om de pen los te maken en om je op plekken in je verbeelding te brengen, waar je uit jezelf niet gemakkelijk terechtkomt. Je krijgt zicht op belangrijke onderdelen van het schrijven, zoals het tot leven wekken van geloofwaardige personages. We gaan spelen met tijd, chronologie en met vertelperspectief. En we gaan woorden proeven, zodat je precies schrijft wat je bedoelt. 


In de middag werk je de schrijfoefening van de ochtend uit. Daarvoor zoek je een plekje op het landgoed waar jij je lekker voelt. Aan het einde van de dag begeleidt Paulien Bakker, journalist en oud-directeur Stichting Verhalende Journalistiek, feedbacksessies waarin we met elkaar de oefeningen bespreken. 


Als je dat wilt, besteden we ook aandacht aan jouw eigen verhaal of boek. Tijdens een facultatieve workshop halverwege de week, gaat Paulien nader in op het opstellen van een verhaalvoorstel of boekplan. Met dit plan kun je anderen overtuigen én je eigen schrijfproces organiseren.


Gedurende de week kun je een individuele begeleidingssessie aanvragen bij Paulien en Door, speciaal gericht op jouw tekst of plan. Daarvoor mag je vooraf een tekst insturen van maximaal 2000 woorden. Vind je het lastig om structuur aan te brengen aan jouw eigen verhaal of boek? Ook daar kunnen we tijdens het individuele begeleidingsmoment nader op ingaan.


Waar het deze schrijfweek met stip op één allemaal om draait, is natuurlijk: schrijfplezier. L’Huis Préau is daarvoor de perfecte plek, want wat is fijner dan schrijven op een schaduwrijk plekje onder de Franse zon?

L’Huis Préau biedt overnachtingen aan in luxe tenten of in appartementen. Voor een all-in prijs krijgen de gasten ontbijt, lunch en diner geserveerd, met verse groenten uit eigen tuin en streekproducten.

Wanneer: 1-8 augustus 2020
Kosten: 325,- pp
(let op: maaltijden en overnachtingen betaal je apart aan L’Huis Préau!)
Max. aantal deelnemers: 12 personen
Locatie: L'Huis Préau, Bourgogne, Frankrijk