Schrijfweek

Globetrotter of leunstoelreiziger, het gaat om de reis. Om jouw reis. Ga op pad, zoek, verdwaal, struikel, vind, verlies en hervind. En schrijf jouw verhaal.

Door van der Wiele, docent creatief schrijven, helpt je graven naar jouw schatten. Story-coach Paulien Bakker zoekt met je mee naar het emotionele hart van jouw verhaal. Onze reis zit erop als jij straalt om wat je hebt geschreven en je de lust voelt om door te schrijven.

De schrijfweek op landgoed Bel Any in de Franse Ardennen, is bedoeld voor mensen die proza of non-fictie willen gaan schrijven of die dat al doen. De week is voor (aspirant) schrijvers die willen loskomen van hun routine en die de lezer met hun verhalen bij de kladden willen grijpen.

Door van der Wiele, docent creatief schrijven, begint de dag met associatie- en schrijfoefeningen. Om de pen los te maken en om je op plekken in je verbeelding te brengen, waar je uit jezelf niet gemakkelijk terechtkomt. Je krijgt zicht op belangrijke onderdelen van het schrijven, zoals het tot leven wekken van geloofwaardige personages. We gaan spelen met tijd, chronologie en met vertelperspectief. En we gaan woorden proeven, zodat je precies schrijft wat je bedoelt. 


In de middag werk je de schrijfoefening van de ochtend uit. Daarvoor zoek je een plekje op het landgoed waar jij je lekker voelt. Aan het einde van de dag begeleidt Paulien Bakker, journalist en oud-directeur Stichting Verhalende Journalistiek, feedbacksessies waarin we met elkaar de oefeningen bespreken. 


Als je dat wilt, besteden we ook aandacht aan jouw eigen verhaal of boek. Tijdens een facultatieve workshop halverwege de week, gaat Paulien nader in op het opstellen van een verhaalvoorstel of boekplan. Met dit plan kun je anderen overtuigen én je eigen schrijfproces organiseren.


Waar het deze schrijfweek met stip op één allemaal om draait, is natuurlijk: schrijfplezier. Bel Any is daarvoor de perfecte plek, want wat is fijner dan schrijven op een schaduwrijk plekje onder de Franse zon?

Bel Any biedt overnachtingen aan in kamers in de Ecurie, de loft of op het kampeerveldje.

Wanneer: 11-18 september 2021
Kosten: 

  • Voor de verschillende overnachtingsmogelijkheden gelden verschillende prijzen. De prijzen voor de kamers staan op de website. 
  • Wie niet in een kamer overnacht, maar in een tent of camper, betaalt 5 euro voor het ontbijt. Dan betaal je ook 10 euro per nacht voor je tent of camper en 10 euro per persoon per nacht.
  • De cursus en feedbacksessies kosten 350 euro.
  • We regelen onze eigen catering. We verzorgen lunch en diner. Er staat altijd iets te drinken en te snoepen klaar. Ook zijn er versnaperingen en drankjes voor in de avond. De kosten daarvoor worden tijdig bekendgemaakt.


Locatie: Bel Any, Any-Martin-Rieux, Frankrijk. Slechts 300 km van Utrecht